Algemene voorwaarden

Onderstaand vindt u de algemene voorwaarden van Walinga Trikes Sondel. Heeft u vragen over onze algemene voorwaarden dan kunt u ten alle tijde contact met ons opnemen.


 1. Minimum leeftijd bestuurder is 24 jaar.
 2. Bestuurder is minimaal 3 jaar in het bezit van een geldig rijbewijs B. Deze moet men tonen bij het afhalen van de trike en er wordt hiervan een kopie gemaakt.
 3. Huurprijzen zijn all-in, alleen de brandstof moet men zelf betalen. U krijgt een volle tank mee en dient de trike weer met een volle tank af te leveren. Indien dit niet het geval is, wordt € 2,50 per liter in rekening gebracht.
 4. Bij het huren dient een borgsom te worden voldaan van 450,00 euro. Bij het retourneren in goede staat van de trike ontvangt U de borgsom terug.
 5. Bij reserveringen van een trike wordt per huurdag € 50,- aanbetaling in rekening gebracht (dit wordt verrekend met huurbedrag), vooruit te betalen op rekeningnr NL09 RABO 0131 688 936 tnv Walinga Trikes te Sondel. Zodra het geld op de rekening staat is de reservering definitief.
 6. Bij annulering binnen zeven dagen voor aanvang is geen retournering van de aanbetaling meer mogelijk.
 7. Bij annulering langer dan 1 week voor aanvang word € 15,00 administratiekosten in rekening gebracht.
 8. Een dag is van 8.30 uur tot 17.30 uur. Bij het later dan afgesproken terug brengen van de trike wordt 25,00 euro per uur in rekening gebracht.
 9. Er geld een helmplicht.
 10. All-risk verzekering is inbegrepen, het eigen risico bedraagt 1500,00 euro en is niet afkoopbaar.
 11. De huurder dient de trike zorgvuldig te behandelen.
 12. Bij gebruik van alcohol, drugs of medicijnen die de rijvaardigheid beïnvloeden, kan bij schade het totale schadebedrag worden verhaald op de huurder.
 13. Bij het opzettelijk toebrengen van schade aan het voertuig, worden de nodige reparatiedagen bij de huurder in rekening gebracht als extra huurdagen minus 10% van het huurbedrag per dag.
 14. De trike mag niet door derden worden bestuurd. Bij schade of ongeval in zo’n situatie is de huurder aansprakelijk voor het totale schadebedrag.
 15. Het is verboden de trike na zonsondergang te parkeren langs de openbare weg in verband met diefstal en vernieling. Om schade door derden te voorkomen, moet u bij parkeren de trike altijd binnen uw gezichtsveld houden en de sleutel uit het contactslot halen. De huurder is verantwoordelijk voor schade aangebracht door derden.
 16. De verhuurder is niet aansprakelijk voor schade aan de eigendommen van de huurder of persoonlijk letsel ontstaan bij gebruik van de trike.
 17. Verkeersovertredingen zijn voor de rekening van de huurder.
 18. Er mag met de trike alleen op verharde wegen gereden worden.
 19. Indien u een weekend of langer huurt moet u de trike op slot zetten en in een afgesloten garage parkeren.
 20. Indien u een rit in het buitenland wilt maken komt er éénmalig 15,00 euro bij voor de ANWB-buitenland service.
 21. U dient bij een ongeval of pech Walinga Trikes te bellen. Het is niet toegestaan om zonder toestemming van Walinga Trikes reparaties te verrichten.
 22. Bij een ongeval waarbij schade ontstaat aan het voertuig, schakelt de huurder/bestuurder altijd de politie in, zodat deze de ongevalsituatie kan vastleggen en de schuldvraag kan vaststellen. Bij nalaten hiervan wordt het hele schadebedrag verhaald op de huurder. Het door de politie opgemaakte proces-verbaal is bindend voor beide partijen.
 23. Indien er door een onverwachte schade o. i. d. geen huurtrike beschikbaar is, meld Walinga Trikes zich zo snel mogelijk bij de klant om een andere datum af te spreken.
 24. De verhuurder is te allen tijde gerechtigd de huurovereenkomst zonder rechtelijke tussenkomst te beëindigen en zich weer in het bezit te stellen van de trike bij het niet naleven van de voorwaarden en regels van de huurovereenkomst.
 25. Biljetten van 500 euro hebben we niet van terug!

Alle prijzen zijn inclusief BTW en exclusief brandstof. Het huurgeld wordt steeds per pin of cash betaald.


Deze website maakt gebruik van cookies. Lees hier onze privacyverklaring.